17 Nisan 2009 Cuma

SENEYE DE GİYİN


Bu beden sizin. Paylaşıma açık mı olmalı o bedenler, yoksa kapatılmalı mı sonsuza kadar? Paylaşsan bir türlü, paylaşmasan öbür türlü… Türü de belirsiz; ne idüğü belirsiz… Çok renkli, alacalı-bulacalı, falanlı-filanlı…

Yareninizi üzmeyin. Ondan alası yok çünkü sizin için. Umursayın onu. Sarıp sarmalayın. Kesişmeyin el kişilerle, kesin ilişiğinizi el gözlerle… Üzmeyin yarenlerinizi…

Gelen bahar ayları çelmesin o sike sürülmez akıllarınızı, tavan yapan libidolarınızı. Benden söylemesi; ceremesini çeken siz olursunuz. Arkadan ağlayan da keza…

Genelleme yapmayın, siz “siz” olun. Genel döner gelir dürter sizi en mahrem yerlerinizden. Sonra gene ağlarsınız, Allah muhafaza!

İçlenin. Ama içlendirmeyin kimseleri. İçiniz-dışınız bir olsun. Ama çok da şeffaf olmayın. Şeffaf çok kaypaktır. Şeffaf çok kancıktır. Şeffaf, akıl alır. Şeffaf, tahrik eder. He bir de zıvanadan çıkarır… Korunmak lazımdır.

Azla yetinmeyi bilin. Gözünüzü doyurun evvela. Ne varsa ona tamah, ne varsa ona şükür…

Yavaş yavaş yaşayın her şeyi. Bir çırpıda tüketmeyin mal varlığınızı. Mal olmayın.

Kadir-kıymet bilin. Kıymetlilerinizi gözünüzün nuru belleyin. Dokunmaya kıyamayın.

Heyecanınızı yitirmeyin. Yitip gitmeyin. Az sinirlenin. Öz sinirlenin. Nadiren sinirlenin. Koruyun sakinliğinizi, şartlar ne gerektirirse gerektirsin. Şartlarınızı zorlamayın. Kendinizi zora sokmayın. Sokuşturmayın aralara- derelere dertlerinizi. Dertlerinize özel zaman ayırın. Sevgili olun dertlerinizle. Sevin onları, sevişin yeri geldiğinde.

Küllerinizi boşa savurmayın. Halıları ovalayın onlarla. Azıcık “hijyenik” olmanızdan kimselere zarar gelmez. Zarar görenleri yolların bana; ben icabına bakarım!

Küçüklerinizi küçümsemeyin, özümseyin. Büyüklerinize terbiyesizlik etmeyin, hürmet gösterin. Yaşıtlarınıza sövebilirsiniz. Yaşıtlarınız yavşaktır muhtemelen… Yaşıtlarınız anlayış gösterirler. Yaşıtlarınız gülüp geçerler. Yaşıtlarınız “he” der geçerler. Yaşıtlarınız “heder” olmazlar.

Üşütmeyin bedenlerinizi. Bir beden büyük alın. Alın ki seneye de giyin. Giydirirler yoksa…!

Benden söylemesi birader… Hadi hayırlı vazifeler!

Hiç yorum yok: